screen 1
screen 2
screen 3
screen 4
screen5

Produse si serviciiPompa de caldura sol-apa. Caldura pamantului!

PDC sol-apa este o PDC foarte raspandita comparativ cu cea apa-apa si are ca "sursa rece" caldura solara acumulata in straturile superioare ale Pamantului.

Practica a aratat si teoria a confirmat, ca incepind de la o anumita distanta in sol (cca15m), temperatura ramane relativ constanta , cu fiecare 30m in adincime temperatura crescand doar cu cca un grad Celsius.

Daca suntem interesati doar de straturile superficiale, pina la adincimea de max 200-250 m, putem vorbi de o temperatura cuprinsa intre 8-16 grade Celsius.

Pentru o PDC sol -apa aceasta temperatura este ideala pentru producerea energiei termice.PDC poate functiona doar daca temperatura "sursei reci" (deci a solului) nu depaseste 28-30 grade Celsius (cea minima fiind in jur de 8º C)

Peste aceasta temperatura PDC sol - apa, si in general orice PDC, nu mai poate fi utilizata. Acelasi lucru este valabil si la temperaturi mai mici de cca 8º C.
Pentru a evita posibilele confuzii pe care unii dintre noi ar putea usor sa le faca atunci cand se vorbeste de energia geotermala a Pamantului, va prezentam structura temperaturilor in profunzime, spre Centrul Pamantului:
Acest urias potential energetic aflat la mii de km adancime nu face obiectul folosirii PDC. Caldura necesara functionarii acestora se extrage doar din straturile superioare (care sunt incalzite, de fapt, de la Soare) si, asa cum am specificat, temperatura la care se folosesc PDC sol apa este intre cca. 8º C si 30º C .

Captarea "sursei reci" la PDC SOL- APA se poate face :
-cu captatoare plane - ingropate la cca 1-1.5 m (se mai pot folosi captatoare sub forma de spirala sau kunette)
-cu sonde de adancime - ce pot ajunge de la 50 la 100m (in cazuri speciale pot ajunge si la 250m)
-cu vaporizare directa dispusa in captatoare plane din cupru
Sistemele de captare din sol mai sunt numite si sisteme cu "bucla inchisa".Descarca Schema colectoare orizontale

Lucrari Ecospace

screen 1
screen 2
screen3

Parteneriheliotherm activedesign

Contact Rapid

Telefon:

GALATI, BUCURESTI :
0740 810 021

E-mail

ecospace.galati@gmail.com