screen 1
screen 2
screen 3
screen 4
screen5

Produse si Servicii

POMPELE DE CALDURA va ofera posibilitatea de a deveni independenti fata de combustibilul gazos sau lichid, lemn ,utilizand puterea de incalzire a pamantului gratuit, indiferent ca acesta provine din sol, din panza freatica sau din aer.
Gama noastra de pompe de caldura si plaja larga de puteri ,va ofera solutia optima, adaptata tuturor solicitarilor, in functie de necesarul de caldura, de tipul constructiei precum si in functie de caracteristicile geologice ale zonei .
Oferta noastra se refera nu numai pentu constructiile noi , ci si pentru cele vechi care se pot moderniza si pot inlocui sistemul termic existent.
Timpul de recuperare a investitiei difera, in functie de complexitatea echipamentului folosit, cat si de zona unde este instalat. In general, se face o estimare de circa 3-4 ani. Tinand cont de faptul ca o asemenea investitie functioneaza peste 20 de ani, cu cheltuieli de exploatare minime, implementarea unui astfel de sistem este foarte rentabila.
Cu pompa de caldura , vara costurile se reduc cu peste 90%, iar primavara si toamna cu cel putin 60%, in cazul in care instalatia este bine dimensionata si izolatia casei este facuta corespunzator.

Principiul obtinerii caldurii solare

Pompa de caldura este unul din cele mai ecologice si economicoase sisteme de incalzire. Energia solara captata din sol, din apa freatica sau din aer este transformata eficient in caldura?

1. Pompa de caldura sol / apa

Energia solara acumulata in sol este extrasa prin intermediul unui sistem tubular ingropat in aceasta, sub nivelul de inghet. Agentul frigorific, schimbandu-si starea de agregare, extrage o mica parte din energia solara, de care beneficiem in mod gratuit.

2. Pompe de caldura cu sonde de adancime

Energia acumulata in sol aduce dioxidul de carbon din sonda la punctul de fierbere. Dioxidul gazos urca si intra in schimbatorul de caldura din capatul superior al sondei. In acest schimbator de caldura, energia preluata din pamant de catre CO2 este transferata agentului de racire al circuitului pompei de caldura. Acest transfer de energie readuce dioaxidul de carbon in stare lichida, curgand la loc in sonda, unde reincepe ciclul.

3. Pompa de caldura aer / apa

Cu ajutorul unui ventilator si a pompei de caldura, energia existenta in atmosfera este transformata si restituita sub forma de apa calda. Folosirea aerului, ca sursa de energie, permite reducerea costurilor si evitarea poluarii atmosferice.

4. Pompa de caldura apa / apa

Energia necesara se preia de la o panza de apa freatica sau de la o masa de apa situata la suprafata. Apa este extrasa cu ajutorul unei pompe, dirijata prin schimbatorul de caldura situat in interiorul pompei de caldura, unde transmite energia inmagazinata agentului frigorific, care urmeaza apoi circuitul inchis.

5. Pompa de caldura cu solutie de apa sarata

Solutia de apa sarata (amestec de apa cu antigel), care circula in sonda de adancime, preia energia solara acumulata in sol si o transforma in caldura prin intermediul pompei de caldura.

In urma unei activitatii sustinute timp de peste 10 ani, completata cu studii si perfectionari în tehnica instalatiilor profesionale, desfasurata în tari cu experienta în acest domeniu, implicat direct în promovarea sistemelor alternative de energie care folosesc pompele de caldura.

Lucrari Ecospace

screen 1
screen 2
screen3

Parteneriheliotherm activedesign

Contact Rapid

Telefon:

GALATI, BUCURESTI :
0740 810 021

E-mail

ecospace.galati@gmail.com