screen 1
screen 2
screen 3
screen 4
screen5

Produse si servicii

  INCALZIREA IN PARDOSEALA

Incalzirea in pardoseala, considerata de multi o inovatie in domeniul incalzirii, dateaza de fapt din antichitate, sistemul folosit de romani implicand combustibil solid (lemn) si canale de aer pe sub pardoseala ca mediu de transport al caldurii.

Incalzirea in pardoseala opereaza cu apa la temperaturi scazute (intre 30°C si 40°C), care circula prin conducte incorporate in sapa. Caldura este distribuita uniform in spatiul de incalzit prin radiatie, incalzind zona si oferind o stare de confort termic si costuri de operare scazute. Majoritatea avantajelor acestui tip de incalzire deriva din folosirea intregii pardoseli ca suprafata radianta.

Această încălzire asigură o repartizare verticală ideală a temperaturii în încăpere. Temperatura mai ridicată la nivelul pardoselii şi mai redusă la nivelul capului oferă un confort termic optim.

Încălzirea în pardoseală asigură căldură în acea zonă a încăperii unde se află oamenii. Este deci demnă de recomandat în camerele de la parter cu deschidere spre casa scărilor sau mezanin şi practic inevitabil în spaţiile mari cum ar fi cladiri administrative,hoteluri,pensiuni,restaurante,biserici, săli de sport ,camine,gradinite,scoli ,hale de producţie.

Metoda încălzirii în pardoseală mai are un avantaj important şi anume emanarea uniformă a căldurii de către întreaga suprafaţă a pardoselii. Aceasta joacă un rol important în încăperile cu o suprafaţă mare - în camerele de zi şi holurile caselor ca şi în spaţiile expoziţionale, reprezentative, etc.

Concomitent, datorită temperaturii reduse a suprafeţei termice care este doar de 22-26°C se limitează circulaţia aerului şi în consecinţă scade semnificativ cantitatea de praf pusă în mişcare. Această calitate a încălzirii în pardoseală este deosebit de valoroasă în încăperile cu regim igienic sever. Această instalaţie oferă şi posibilitatea de încălzire a anumitor zone din exteriorul clădirii pentru a evita menţinerea zăpezii şi îngheţarea apei pe suprafeţele acestor zone.

Instalaţia de încălzire în pardoseală este complet amplasată sub podea iar absenţa oricăror elemente vizibile de încălzire oferă posibilităţi nelimitate de aranjament a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificării unei utilizări eficiente a spaţiului din dreptul ferestrei.

Calităţile încălzirii prin pardoseală sunt preţioase în aranjamentul interioarelor cu valoare istorică, în proiectarea dotării sălilor de gimnastică unde radiatoarele tradiţionale necesită construcţii speciale în vederea mascării lor sau asigurării unor condiţii de protecţie a persoanelor prezente.

Fără nici o ezitare se poate prevede placarea pardoselii în locuinţă cu dale de piatră sau plăci ceramice care în cazul încălzirii tradiţionale dau impresia neplăcută de rece precum si cu parchet stratificat.

Încălzirea prin pardoseală asigură o senzaţie plăcută de căldură sub picioare pe timp de iarna iar daca folositi sistemul cu pompa de caldura aceasta va asigura pe timpul verii o racoare placuta in incaperi.

Incalzirea in pardoseala asigura economie de energie adica temperatura scăzută de funcţionare a instalaţiei de orice tip (centrala pe gaz,centrala pe lemne,pelleti,electric,pompa de caldura).

"Podeaua caldă" sporeşte confortul în asemenea măsură încât se poate reduce temperatura aerului în încăperea încălzită cu 2ºC, iar aceasta la rândul său face economie de energie (circa 12%).

Un argument important în favoarea încălzirii în pardoseală este temperatura scăzută de funcţionare a instalaţiei. De obicei ea nu depăşeşte 40°C, poate fi deci cu succes alimentată de căldura obţinută de la pompe de caldura sau de la cazane de condensare cu randament ridicat..

Cand spunem "racire prin pardoseala" ne referim la transformarea podelei fiecarui spatiu intr-o imensa suprafata de racire. Acest lucru se obtine prin distributia apei reci prin conducte instalate sub pardoseala. Astfel, sistemul ofera un nivel ridicat de confort prin absorbtia caldurii uniform din toate directiile.


Incalzirea in perete
Un mediu încalzit confortabil si fara tiraj, în locuinte sau la locul de munca, este una dintre conditiile principale pentru mentinerea sanatatii noastre. Confortul termic este atins doar daca ne simtim bine în încapere, daca percepem o caldura placuta ce se transmite usor, fara sa sesizam un eventual curent de aer, suprafete de pereti reci, aer uscat, care ne-ar putea deranja. Numai o încalzire blânda pe suprafete întinse poate compensa aceste neajunsuri. Suprafata peretilor este locul ideal pentru a realiza aceasta. Functioneaza dupa principiul radiatiei, senzatia pe care o simtim primavara când razele soarelui încep sa încalzeasca pamântul.

Temperatura blânda a peretilor favorizeaza mentinerea echilibrului de radiatie. Datorita ariei mari a suprafetelor peretilor, pentru acoperirea necesarului de caldura din încapere, este suficient ca aceste suprafete sa degaje o temperatura joasa comparativ cu valoarea ridicata a temperaturii caloriferelor.

Folosind încalzirea prin radiatie, temperatura mediului ambiant poate scadea cu 1-2° C fara a pierde din confortul termic.


AVANTAJE

O atmosfera calda, sanatoasa si confortabila.
Distributie uniforma a caldurii in tot spatiul vizat, realizarea incalzirii de jos in sus, la o temperatura scazuta, care nu usuca aerul.
Economie de energie.
Temperaturi joase de lucru, reducerea pierderilor de caldura prin plafon, lipsa curentilor de aer.
Libertate totala in amenajarea spatiului.
Nu exista nici un fel de obstacole care sa impiedice amenajarea incintei in modul dorit de dumneavoastra.
Spatii curate.
Datorita temperaturilor scazute si a lipsei curentilor de aer, nu apare fenomenul de innegrire a peretilor in zonele incalzite.
Un mediu sanatos si confortabil.
O temperatura uniforma a camerei, o senzatie placuta de racoare.

Lucrari Ecospace

screen 1
screen 2
screen3

Parteneriheliotherm activedesign

Contact Rapid

Telefon:

GALATI, BUCURESTI :
0740 810 021

E-mail

ecospace.galati@gmail.com